Sidedæk og kahytsider start

Så bliv jeg færdig med forberedelser til overbygningen, så skal jeg igang med opbygningen af cotkpitkarme ,som også laves i oregonpine , men det er noget af et arbejde med at få tappet det sammen.Når det er lavet så skal jeg igang med at arbejde med de fine mahoniplanker til kahytsider. Der er også sat aptering op. Så er det også lige en forstærkning ved mastebjælker alle beslag bliver lavet nu i 5 mm rustfri stål Så begynder det snart at ligne i skib.

Derefter blev derfortsat med sidedækket. Det er også blevet færdig og slebet så det er klar til at blive malet. Derpå laves skabeloner til rustfri stålflanker og forstærkninger, som skal bruges til forstærkninger af sidedækket så det ikke gir sig når der kommer belastning fra spillene.Så kommer det stor øjeblik hvor jeg skal til at skære i de store mahoni planker til rufsider. Foreløbig er det gået fint med at krumme dem stille og roligt med opklodsning og sansæk belastning.

Foto serien herunder er diverse detaljer fra hele denn eproces, inklusiv maing af aptering  i pressenings malekabinen.

Også et foto af hækken, mest som anlednin til at vise det værktøj der både fpormede den, skar alle bjælker og spant og kølsvin og meget andet. Bajonetsaven (nr 2 , den første er slidt op)..

 

Sidedæk og bajonetsav

opbygning af sidedæk og området fra mastehul til agterdæk

 
 
 foto redigering: 21-02-2020