UNDA - 8 m R-båd

22-februar

Renovering februar 2022

21. februar 2022

Der er gået mere end en måned siden sidste status ⇒. Den tid er gået med mange små og forskellige opgaver som beskrevet nedenfor. Så lidt er da sket siden UNDA forlod malekabinen (JSyacht.dk ⇑ ) og kom tilbage i laden igen. DE "små" opgaver går langsomt langsomt med  lakering der skal tørre ca 3-4 dage inden det kan slibes og lakeres igen. Igen er det temperaturen. Det er en udfordring at nå op på 8-10 grader, og den udfordring løses med en varmeovn som står og hvæser hele dagen og natten med. Plus inddækning og afskærmning.

  • Nu er lakering af overbygningen (ruffet) indvendigt afsluttet, det har så fået 9 gange lak.
  • Kahytten indvendigt er det hele malet hvidt for sidste gang. Så det er klar til mahogny listerne. De har også fået sidste gang lak og er klar til montering.
  • Dørken er malet med sumpmaling og er også færdig. Hele skroget under agterenden er malet færdig
  • Der er også monteret rør med læder beklædning som Lars fra Viking museet har lavet. Han er også igang med vantbeskytter i læder, som der skal så lige laves over 1000 huller i til alle de små korssting. 
  • Der er også lavet to stk plader med teak ved masten, samt lavet ryglæn ved kortbordet. Ved kortbordet skal der også være el-tavle.
  • Roret skal laves større for at passe til det nederste rorleje og kølens agterkant. Det er der lavet skabelon til. Forøgelsen af roret går jeg igang med i morgen,  det skal blive hel ratt at lave nogen andet end lakering.
  • Ror bænken er også færdig. Den har foreløbig fået to gange lak, så mangler der kun de sidste 10 lag.
  • Så blev forpladen til pantry monteret + hylder.
  • Kim (khmarine.dk ⇑ ) har lavet en alu-tank til regnvand som opsamles i stedet for at løbe ud i bunden af båden. Den tank skal så tømmes og dertil skal der bruges en føler der siger hvornår pumpen skal køre. Lyder nemt nok og almindeligt, men det er det ikke. Den tank der er vist på billeder er af pap.

25. februar 2022

.Så er det hele malet færdig og der er kommet lister på kanterne og på skroget. Nu begynder det at ligne noget-. I morgen kommer teak dørken + to stk plader med teak ved masten monteret i kahytten.  Derefter startes på at forlænge roret. Rart arbejde med noget træ frem for al det lak og maling og temperaturer der ikke egner sig.

Foto album

februar 2022

Arbejdsopgaver og renoveringer lavet i februar 2022

foto fra perioden startende 20/02- 2022 og frem til 27. februar

nach oben