UNDA - 8 m R-båd

23-marts

Renovering Marts 2023

Status ⇒ .

02. marts 2023

Diverse vigtige planlægningsaftaler er faldet på plads.

Også praktiske opgaver har der været tid til.

  • har været ved Nørskov Olsen og hente rustfri stål. Der er svejset spilegalje + beslag til forstag + andre detaljer. Super flot. Det er også monteret på masten
  • fik også lige vokset båden. Det begynder at hjælpe med de sidste ting der pynter og støtter indtrykket af en færdig båd. Er gået igang med montering af masten og alle beslag til det. Den er forlængst lakeret og trukket nye kabler.

07. marts 2023

Og den skelsættende planlægning er nu offentligt udmeldt i KS facebook og her på siden:

ÅBEN BÅD DEN 9/4-23

"UNDA" Søsættes i Kerteminde efter 6 års istandssættelse.
Unda er en 8 m. R-Båd fra 1914, bygget af Brdr. Nielsen, Skovshoved.
Kom ned på båden kl. 12.00 - Se skibet og få en god snak 🙂
Sejlerhilsen
Festdag på Kerteminde Marina
 

24. marts 2023

Jørgen skriver idag:

Så nærmer tiden sig snart, hvor båden skal i vandet. Jeg er også ved at få stress, for jeg synes der er så mange småting der mangler.  Bjarne har samlet 14 låger, så nu er aben ovre ved mig  igen. Jeg når så ikke at få lakeret dem inden UNDA skal søsættes. Jeg mangler stadig en masse el - det har taget så meget tid, men sådan er det nok fordi jeg er ved at blive utålmodig.

26. marts 2023

Jørgen skriver idag:

Jeg er lige kommet fra hallen, nu er rorhovedet monteret og rorpind er sat på . Nu kan vi da styre båden :-) Jeg fik også monteret en VFH antenne ved flaget,  da jeg ikke kunne få et nyt kabel masten. Der kunne vælges mellem at bruge den kabelføring der var, til toplanterne eller VHF. I værste fald kan det være godt at kunne bruge VHF selvom masten er væk, så der blev valgt at mastekablet kabel til toplanterne. Nu vil jeg lave en liste på manglende opgaver - den bliver nok lang, men Rom blev jo ikke bygget på en dag ( 6 år ).

 

Foto diverse detailjer og oplevelser

2023 marts

på vej mod sidste fase

foto fra perioden startende 02. mar 2023 og frem til 27. marts

 

nach oben